teisipäev, 6. mai 2014

Lugu sellest, kuidas katlakütja Aadu oma Bockist ilma jäi



Tänase loo peategelaseks on seesama Bocki pudel, mida võib pildiltki imetleda. Udune on pilt seepärast, et katlakütjal õnnestus lisaks katlale ka majale tuli otsa panna. 


Tegelikult oli lugu hoopis nii, et avanes taaskord võimalus osaleda simulandina päästeõppusel, mis seekord leidis aset Jõgevamaal Voorel vanas rahvamajas


Nagu loo pealkirjast võiks aimata, peab kuskil olema vähemalt üks Aadu, üks katlakütja ning idee poolest ka Bock (ahjaa, see juba oli ära).


Minu rolliks oli määratud niisugune:


41-aastane, sügavas alkoholijoobes, lisaks vingumürgitus, käehaav.


Kõigepealt tekitas rolli sisseelamine raskusi, sest et kes on rahvamajas tööajal purupurjus, onju? 


Õnneks aga aitasid päästjate ootamiseks ettenähtud ruum ja seal (tegelikult) täitsa juhuslikult lebav Bocki pudel osavalt rolli sisse elada:


Just! Katlakütja võib olla töö juures küll vabalt alkoholijoobes!



Tegelikult muidugi ei või, aga ma olen seal külas töötanud päris pikka aega, seega tean, et võib ikka küll! 


Teadaolevalt aga on naiskatlakütjatega üsna kitsad lood, kuid kuna juba olin raamidest väljas, polnu sünnipoolse soo mõneks ajaks kõrvaleheitmine just eriline probleem. 


Vaatamata päästjate pingutusele jäi purupurjus Aadu ellu, aga Bock ootab katlaruumis siiamaani õnnetult omanikku (kes ise muuhulgas on ka üsna õnnetu, sest nimetatud joogipoolis oli tema viimaste sentide eest soetatud ning palgapäev on alles mägede taga!)